Recepty

Recepty > polévky > italská cuketová polévka s parmezánem

Italská cuketová polévka s parmezánem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 střední nahrubo nakrájená cibule, 900 g očištěných a na kolečka nakrájených cuket, 1 lžička oregana, 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, 120 g parmezánu, 300 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř

Recept na přípravu:

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a máslo. Vsypeme cibuli a 5 minut na mírném ohni smažíme doměkka. Často ji mícháme, aby nezhnědla. Přisypeme cuketu a oregano a dle chuti osolíme a opepříme. Na středním plameni pak za pravidelného míchání vaříme asi 10 minut. Přilijeme vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a směs vaříme pod pokličkou. Nakonec cuketovou polévku rozmixujeme najemno a přecedíme přes síto. Přilijeme polovinu smetany a ohřejeme, ale nevaříme. Pokud je cuketová polévka příliš hustá, můžeme ji zředit vývarem. Podle chuti přisolíme a opepříme. Cuketovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů, přimícháme zbytek smetany, ozdobíme oreganem a můžeme podávat.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Cuketa na kari koření.
Cuketová polévka se smetanou

Recepty
Motto

Italská cuketová polévka s parmezánem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.